logo 💟 Prezențe online cu personalitate create pas cu pas pentru a crește impactul și spori profitul www.virtualinfo.ro Carmen Șerdean
📱0723 170 445

Bună, eu sunt Carmen :)

Ador să creez. Natura nu doar că mă incarcă și încântă, dar de câțiva ani mi-e un bun profesor al procesului creator organic. Relația omului cu propria lui persoană și capacitățile sale de a co-crea cu viața sunt la baza a tot ceea ce fac. Fiecare oportunitate de a lucra cu persoane creative, sufletiste și cu spirit întreprinzător este pentru mine un prilej de dezvoltare pentru care sunt extrem de recunoscătoare.

A fost demult...

Cu toate că îmi mergea bine mintea la matematică, și informatica a fost singura materie pe care chiar am îndrăgit-o, când a fost să aleg încotro să îmi îndrept pașii după liceu am exclus matematica și informatica, și am decis să aleg între Economie și Psihologie. Cum piața muncii nu era prea prietenoasă cu psihologia, a câștigat economia.

Dintre toate secțiile facultății de științe economice am ajuns la Bănci și Burse de Valori. Și povestea s-a scris frumos, însă puțin cam pe dos de cum te-ai aștepta. Odată cu bucuria practicii la Banca Națională am avut și revelația că nu aveam deloc dorința unei cariere in domeniu. Ba mai mult, îmi era tot mai clar că munca la bancă nu îmi e potrivită.

După job-urile sezoniere din timpul facultății, către finalul ei și un an după, am prestat servicii de relații cu publicul și secretariat în domeniile imobiliar și juridic, iar apoi am continuat câțiva ani cu contabilitatea în domeniul comerțului. Toate au venit de la sine pe fir. Aveam de toate și savuram din plin viața, iar în sufletul meu încolțea tot mai tare dorința de a-mi crea propria mea afacere.

Un vis înfiripat

Am luat primul contact cu mediul de afaceri în familie. Părinții mei au căutat oportunități de a suplimenta venitul obținut din salarii. Au fost forme variate de comerț. Aici am intrat pentru prima dată în contact cu servirea clienților, aprovizionarea, actele contabile, instituțiile publice. Eram curioasă și implicată.

Concediul de maternitate din 2000 a venit la pachet și cu darul descoperirii internetului. Informaticiana din mine s-a trezit la viață și de atunci în continuu mă autoeduc despre cum poți folosi internetul pentru a-ți lărgi impactul și spori profitul :).

Am asistat la nașterea fenomenului calculatoarelor personale și conexiunii la internet, pe vremea aceea rudimentare și extrem de lente. În timp am văzut cum e să ai magazin online, cum e să vinzi pe okazii, cum să creezi site-uri web care să potrivească pe toate browserele, apoi pe toate device-urile, cum să monitorizezi și să crești traficul la site, cum să trimiți newsletteruri și să administrezi abonații, cum să lansezi și expediezi produse, cum e când tehnologia se mai poticnește și e nevoie să o readuci pe linia de plutire, cum să faci video, audio și conturi pe multele site-uri de socializare. Și lista e succintă așa, poate încă mult continua.

Când toate acestea au ajuns a fi prea mult pentru mine, zici că eram non-stop la serviciu de intervenții (că mereu intervenea ceva) iar firma mea înființată în 2004 devenea un hobby tot mai costisitor, în 2012 am luat o pauză. A fost momentul în care m-am reîntors la mine după toate aceste multe explorări prin vasta și mereu expansivă lume virtuală. Am descoperit că sunt atât de multe cărări posibile, atât de multe oportunități încât șansele de reușită se diminuează cu cât te cunoști mai puțin pe tine și vrei să controlezi mai mult rezultatul.

Și-a prins contur

Reîntoarcerea la mine a fost un proces treptat. Am început cu Lunea reCreatoare, în fiecare luni în parc - timp de calitate petrecut cu mine și alte 3 prietene antreprenoare în devenire. S-a dovedit că recreația personală făcea tare bine rezultatelor noastre profesionale. După 6 luni în care în fiecare zi de luni ne-am întâlnit în parc, toamna am deschis Centrul Fir de Poveste - un loc creat pentru a facilita relaxarea, creativitatea și dezvoltarea organică a proiectelor și colaborărilor.

Din experiența dobândită cu Centrul Fir de Poveste, s-a născut ideea prezenței online cu personalitate. În loc de dat peste cap pentru a crea imaginea perfectă și strategiile ca la carte, acum merg pe a lăsa cursul natural al lucrurilor să mă ghideze în a descoperi ceea ce e de făcut rând pe rând. E un proces de durată, nu e scutit de provocări și nici nu are garanția reușitei. Ceea ce e cert e că prin intermediul lui ajungi să-ți descoperi și rafinezi propriul tău potențial.

VirtualInfo face astfel referire atât la partea de publicare a informației în mediul virtual pentru a-ți face simțită prezența online, cât și la acea informație ce e potențial în tine și așteaptă ocazia propice de a ieși la iveală.

💟 www.virtualinfo.ro
carmen.virtualinfo@gmail.com
SC VirtualInfo SRL J12/3283/2004 CUI 16754515
Cluj-Napoca Romania